top of page

El Quartet Teixidor presentarà al maig a L'Auditori Enric Granados l'últim programa de la temporada.


Com fa cada any, com a quartet resident a l'Auditori Enric Granados de Lleida, el Quartet Teixidor presenta tres programes:


Per aquesta temporada, el quartet va presentar per la tardor El Quintet de Mozart juntament amb Josep Fuster al clarinet.


Pel març es van encarregar de l'estrena de l'obra "Isolation Quartet" de David Esterri, amb la col·laboració de la Marta Infante.


Per tancar la temporada un programa de quartet sol amb obres de Teixidor, Pärt i Brahms.

Més informació aquí.
Així ens expliquen el contingut d'aquest programa:

Quartet Teixidor: Joan Espina i Joan Marsol, violins, Jordi Armengol, viola, Xavier Roig, violoncel

Josep Teixidor, nascut a Seròs, va escriure sis quartets de corda que constitueixen un exemple d’indubtable importància per a estudiar la implantació i el desenvolupament del gènere a l’Espanya de finals del segle XVIII. Hi utilitza procediments compositius dels grans mestres de l’època (Haydn, Boccherini, Brunetti) buscant sempre un llenguatge propi. El resultat són uns quartets brillants i d’una gran originalitat, escrits en un estil personal ben reconeixible. L’estonià Arvo Pärt és el compositor viu més interpretat arreu del món. Psalom forma part del conjunt d’obres escrites dins l’anomenat ‘minimalisme sacre’. Música contemplativa, hipnòtica, influenciada per les primeres polifonies i els cants de la litúrgia ortodoxa, i on el silenci hi juga un paper fonamental. A la segona part, podrem escoltar el primer quartet de Brahms, acabat el 1873. Escrit en la tonalitat de Do menor (igual que la seva Simfonia n.1, op. 68), és un clar exemple de l’estil del compositor alemany, un dels grans cims del Romanticisme.ç


Més informació i compra d'entrades aquí.

bottom of page