top of page

QUARTET TEIXIDOR

  • web-logo-hi_edited
  • Instagram - Negro Círculo
  • Negro Twitter Icono

 

Joan Espina, violí I

Joan Marsol, violí II

Jordi Armengol, viola

Xavier Roig, violoncel

 

El Quartet Teixidor és el punt on es creuen les trajectòries professionals de quatre músics que, complementant el seu treball orquestral i pedagògic, desitgen aprofundir en el món de la música de cambra. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1811/14), nascut a Seròs (Lleida), del qual se’n conserven, entre altres obres, sis quartets de corda.

Un dels principals objectius del Quartet Teixidor és donar a conèixer partitures desconegudes i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori per a quartet de corda. D’aquesta manera, els seus programes de concert combinen regularment música de Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakòvitx, etc. amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados, Lluís Benejam, Gaspar Cassadó i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, ha publicat un CD amb la música de cambra de Celestino Vila de Forns (1829-1915). El 2008 va actuar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols. Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals, enregistrant un CD amb quartets de Josep Lluís Guzmán, Anna Cazurra i Jordi Capellas, i estrenant dues obres dedicades al grup: Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet (2015) i Si vera somnia de Jordi Domènech (2016). Precisament el quartet fou convidat a tocar aquesta última obra al foyer del Gran Teatre del Liceu dins el cicle #OFFLiceu, dedicat a la música contemporània amb veu.

 

Ampliant el seu repertori, el Quartet Teixidor ha col·laborat amb els pianistes José Menor, Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Toni Marsol, el guitarrista Carles Trepat i el clarinetista Josep Fuster. Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i ha enregistrat per Catalunya Música, La XarxaTV i per les discogràfiques Columna Música i La Mà de Guido.

 

En un dels seus recents projectes ha col·laborat amb el poeta lleidatà Txema Martínez per unir música i poesia amb Les Set últimes paraules de Crist a la Creu de Joseph Haydn.

 

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. 

PROPOSTES
AGENDA
DISCOGRAFIA
bottom of page