top of page

EL COR DE CAMBRA PRESENTA TEMPORADA: DUES GIRES INTERNACIONALS I DOS PROJECTES PROPIS QUE GIRARAN


NOTA DE PREMSA


El Cor de Cambra del Palau farà dues gires internacionals amb Dudamel i Minkowski, i estrena dos projectes atractius per girar pel territori



El proper diumenge el Cor proposa un concert per ‘escoltar i olorar’ que suposa una innovadora experiència multisensorial i una reivindicació a la preservació de la natura


Avui s’ha presentat als mitjans de comunicació la nova temporada del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Una temporada en què destaquen les gires internacionals del Cor amb Gustavo Dudamel i Los Angeles Philharmonic Orchestra, amb Fidelio de Beethoven; i amb Marc Minkowski i Les Musiciens du Louvre amb Die Fledermaus de Johann Strauss. A més, el Cor estrenarà les produccions pròpies: “Un cant a la natura. Un crit a la terra”, una innovadora experiència multisensorial i una reivindicació a la preservació de la natura, i “Una Schubertíada”, que vol recrear les vetllades organitzades al voltant de Schubert en la Viena de principis del Segle XIX.


Noves produccions

Després de la magnífica acollida de la producció “El cançoner popular contemporani” la temporada passada, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, amb una gira amb 14 concerts pel territori i premiat amb els Premis Josep Anselm Clavé 2022 i els Premis Alícia 2023 a la millor interpretació, el Cor de Cambra del Palau proposa aquesta temporada dos projectes innovadors. Es tracta de dos espectacles dissenyats per poder arribar a tot el territori, amb un format adaptable segons la sala i amb una temàtica i un relat atractiu, divulgatiu i també atent a l’actualitat.

D’una banda, el Cor proposa “Un cant a la natura. Un crit de la terra” que s’estrena avui a Premià de Mar i diumenge al Petit Palau, i amb altres quatre concerts ja programats. Una reivindicació a la preservació de la natura que vol conscienciar sobre el medi ambient i la sostenibilitat (en el marc del lema de la temporada artística del Palau) en què els cantants del cor sota la direcció del seu titular, Xavier Puig, interpretaran música que, des del Renaixement fins a l’actualitat, s’ha inspirat en la natura. El concert ofereix també un valor afegit i innovador que és la incorporació de perfums a la proposta. Aquest element convertirà el concert en una experiència multisensorial per als espectadors, que comptarà amb perfums elaborats per a l’ocasió per l’empresa Eurofragance. La casa de fragàncies, compromesa amb la cultura, ha col·laborat amb la creació de quatre fragàncies  dissenyades per les perfumistes sèniors Belén Garcia i Isabel Gil, i les perfumistes júniors Anna Servat, Lorena Piera i Magdalena Rey. Un concert que combinarà sons, ambients i olors, perquè la música i les olors comparteixen la capacitat de transportar-nos a llocs físics o imaginaris i despertar-nos records i emocions de les profunditats del nostre ésser.  El concert s’enregistrarà per a la plataforma Palau Digital i es posarà a l’abast de tothom de manera gratuïta pròximament.

L’altra nova producció és “Una Schubertíada”, que vol recrear les vetllades organitzades al voltant de Schubert en la Viena de principis del Segle XIX, a casa de la família Sonnleithner, on es cantava, es recitava poesia, es creaven obres pictòriques...en un entorn artístic irrepetible. Una proposta escenificada amb direcció escènica d’Anna Romaní i dramatúrgia de l’actor Bernat Cot amb música coral i liederística de Schubert, però també de Haydn, Beethoven o Rossini, i on trobem música, teatre i poesia al voltant de la música del gran mestre de la cançó poètica. “Una Schubertíada” es presentarà al Petit Palau en una doble sessió el proper 28 de gener, i a dos indrets més ja programats a l’estiu.


Gires internacionals

La propera cita internacional del Cor suposa una nova col·laboració amb Marc Minkowski i Les Musiciens du Louvre. El prestigiós director francès ha escollit el cor per als concerts amb Die Fledermaus de Johann Strauss al Teatro Real de Madrid (9 de desembre) i al Théâtre des Champs Elysées de París (13 de desembre). Dos compromisos de primer nivell per a la formació coral, després de la darrera col·laboració amb Minkowski l’any 2016.

En l’àmbit internacional ja és oficial la gira que farà el Cor amb Gustavo Dudamel i Los Angeles Philharmonic (LA Phil) amb una versió semiescenificada de Fidelio de Beethoven al Walt Disney Concert Hall de Los Angeles (16 i 17 de maig), Gran Teatre del Liceu de Barcelona (26 i 27 de maig), Philarmonie de París (31 de maig) i Barbican de Londres (3 de juny). Als concerts de Barcelona, París i Londres, també hi participarà el Cor del Gran Teatre del Liceu. Es tracta d’una innovadora producció de l’única òpera de Beethoven creada tant per a audiències sordes com oients, que es va estrenar el passat 2022 en coproducció amb el destacat Deaf West Theatre de Los Angeles, i que compta també amb el cor veneçolà Coro de Manos Blancas. Per preparar la producció el Cor català farà un treball previ d’una setmana a Los Angeles amb Dudamel i la seva orquestra. Serà la quarta ocasió en què el cor col·labora amb el prestigiós director i la primera que ho farà amb l’orquestra americana. Una gira d’altíssima exigència que suposa un reconeixement a l’excel·lència i la qualitat de la formació del Palau.


Altres projectes destacats

Cal destacar la versió de la Passió segons Sant Mateu que protagonitzarà la formació catalana a l’Auditorio Nacional de Madrid (24 de març) i al Palau de la Música Catalana (25 de març). Una producció pròpia i molt especial del Palau, amb Vespres d’Arnadí i el Cor Infantil de l’Orfeó Català, sota la direcció de Christoph Prégardien, expert en música Bachiana. El cor comptarà amb Christoph Siebert per a la preparació del Cor i cal també fer esment que Pregardien  va ser qui va escollir alguns dels solistes locals en unes audicions que es van celebrar fa uns mesos a Barcelona.

També al Palau el Cor de Cambra, dirigit per Júlia Sesé, oferirà al Petit Palau (28 d’abril de 2024) el concert “Clàssics Corals del segle XX” amb obres d’Elisenda Fábregas, compositora convidada de la temporada 2023-24 del Palau, Kodály, Whitacre, Britten, Ravel i Lamote de Grignon. Finalment, a la sala modernista la formació actuarà en La incoronazione di Poppea de Monteverdi (16 de març) amb The English Concert, una de les orquestres europees més prestigioses en l’àmbit de la interpretació amb criteris històrics, dirigida per Harry Bicket, internacionalment reconegut per la interpretació del repertori barroc i clàssic, i al costat Jeanine De Bique, una de les sopranos més sol·licitades del moment.

Podeu veure aquí i aquí els clips promocionals “Un cant a la natura. Un crit de la terra” i “Una Schubertíada”, respectivament.


(fotografia de Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana ©Ricardo Ríos)

bottom of page