top of page

PADULLÉS MANTÉN TENAÇMENT EL COMPROMÍS AMB EL PATRIMONI: SAMPER A L'AUDITORI I VALLRIBERA A SALLENT


Des de l'inici de la seva carrera, ROGER PADULLÉS ha mostrat el seu interès pel patrimoni propi, i més especialment en tota aquella música i compositors que per una raó no estan regularment a les programacions.


En aquesta línia el seu primer disc el va dedicar a Mompou i posteriorment va publicar un disc amb la integral de l'obra per a veu i piano de Juli Garreta.


En paral·lel ha participat a nombros concerts i recitals amb obres de Toldrà, Gol, etc.


El 2021 va encarregar a Albert Guinovart la composició d'un Dichterliebe que es presentà juntament amb l'obra homònima de Schumann al LIFE VICTORIA.


Aquest 2023, per encàrrec del Festival de Paqua de Cervera, va interpretar juntament amb Francisco Poyato les cançons de Pau Casals.


A tall divulgatiu, va crear un recital-teatratizat sobre la figura de Emili Vendrell (vegeu aquí la informació d'aquest projecte) que s'ha representat a 14 minucipis. Posteriorment i en el mateix format, un projecte sobre Juli Garreta (vegu aquí més informació)


Podeu consultar els projectes Roger Padullés dedicats al patrimoni aquí.Aquest mes de desembre, amb pocs dies diferència presentarà dos projectes nous:


LES CANÇONS DE BALTASAR SAMPER

El mallorquí Baltasar Samper i Marquès (1888-1966) va ser un músic complet que va exercir com a intèrpret, director, crític i investigador en el terreny de l’etnomusicologia en ple Noucentisme. Com a membre del grup Compositors Independents de Catalunya (juntament amb Blancafort, Gerhard, Toldrà o Mompou entre altres), va maldar per renovar i revaloritzar l’estètica i la cultura tradicionals, barrejant en la seva obra compositiva els aires innovadors i revolucionaris de la música del primer terç del segle XX amb la tradició d’aire popular. El tenor Roger Padullés i el pianista Tomeu Moll-Mas ens ajudaran a redescobrir l’obra vocal d’un dels músics més singulars del Noucentisme català.

Dissabte 16 de desembre a les 13:00

L'Auditori. Sala Oriol Martorell

Més informació aquí.


HOMENATGE A PERE VALLRIBERA

Amb més dos cents concerts al Palau de la Música, el pianista, pedagog i compositor Sallentí Pere Vallribera encara avui consta als arxius com l’intèrpret que més concerts ha fet al Palau de la Música Catalana.

Però no és la quantitat el que fer de Pere Vallribera un dels pianistes més importants del s. XX sinó la seva qualitat interpretativa, la seva técnica impecable, la seva intuïció musical i la grandíssima capacitat tant per fer de solista com de formar part d'un grup de cambra.

 

Pere Vallribera va tocar de forma habitual amb d’Emili Vendrell, Conxita Badia, Mercè Plantada, Victòria dels Àngels, Montserrat Caballé, Renata Tebaldi, Jean Piere Rampal, Lewkowicz, Eduard Toldrà, Frederic Mompou, Apel·les Mestres, entre molts d'altres.

 

Sens dubte, un artista valorat com tal i estimadíssim per la seva bonhomia, alegria i tendresa, que serà recordat per dos dels més grans artistes de casa nostra com son el tenor sallentí Roger Padullés i el pianista manresà Francisco Poyato, que s'uneixen per aquesta ocasió per rendir-li homenatge.

Divendres 29 de desembre a les 20:30.

La Fàbrica Vella de Sallent

Més informació aquí

Comments


bottom of page