top of page

Ignasi Cambra. Nou artista


Celebrem la incorporació d'Ignasi Cambra a l'agència.


Nascut a Barcelona el 1989, va començar la seva formació pianística als 6 anys a l’Escola de Música de Barcelona, de la mà de Maria Lluïsa Alegre i Albert Atenelle. Als disset anys, quan estava a punt de començar la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses, va guanyar una beca que li va permetre anar a la Jacobs School of Music de la Universitat d’Indiana, on va cursar el grau de piano.

L’any 2011 i durant dos anys va formar part del reduït grup d’alumnes que integren el Toradze Piano Studio, tutelat pel mestre Alexander Toradze, fet que el va acostar a la figura d’un dels seus principals mentors: Valery Gergiev. El 2013 va ingressar a la que es considera la millor escola de música del món, la Juilliard School de Nova York, per realitzar un màster de piano amb Jerome Lowenthal i Matti Raekalio. Just acabats aquests estudis, el 2015, va tornar a Catalunya on va estar com a artista resident dins el programa Residències Musicals a La Pedrera. Aquell mateix any entra a formar part del projecte “Partitura” de promoció de joves talents musicals, liderat per la pianista Maria João Pires.

Ignasi Cambra ha tocat en escenaris tan prestigiosos com el Teatre Mariinski de Sant Petersburg, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Weill Recital Hall del Carnegie Hall de Nova York, el Kennedy Center de Washington DC, les Nacions Unides, el Hahn Hall de Santa Barbara i el Minato Mirai Hall de Yokohama, entre d’altres.

Ha format part de la programació de la Quinzena Musical de Sant Sebastià i de la Temporada d’Ibercamera -en ambdós casos sota la direcció de Valery Gergiev-, així com també de la Schubertiada de Vilabertran, el Festival Castell de Peralada, el festival de Santa Florentina o el seu debut aquest any amb l’OBC tocant el Concert per a dos pianos KV. 365 de Mozart amb Maria João Pires

L’any 2017 va treure el seu primer disc, Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rachmaninov i està en procés d’elaboració el seu darrer enregistrament amb Impromptus de Schubert i Chopin.
Comments


bottom of page