top of page

Estrena Mundial de David Esterri. Quartet Teixidor i Marta Infante.

QUARTET TEIXIDOR

És marca indiscutible del Quartet Teixidor oferir programes que inclouen música de compositors catalans.

I també és habitual la seva aposta per estrenes de compositors en actiu de casa nostra.


Dins la seva programació com a grup resident a L'Auditori Enric Granados de Lleida, oferiran l'estrena d'ISOLATION QUARTET.


L'obra, és un quartet de corda concebut i composat durant la primavera de 2020. David Esterri, el seu compositor, va passar el confinament amb la seva família a Glasgow, d'aquí el seu títol en anglès.

Escrit en un llenguatge atonal lliure, està integrat per quatre moviments, seguint el patró clàssic, amb un primer temps en forma sonata lliure, un adagio on hi destaca una llarga pregària per part de la viola sola a la que es van afegint els altres instruments en textura contrapuntística, una mena de scherzo amb trio, on hi destaca un patró rítmic d'origen popular en 11/8 i un epíleg final on s'hi afegeix una mezzo, sobre un poema de Bob Kimmerling: "The fox".


Per aquesta estrena es comptarà amb la mezzo-soprano Marta Infante.

L'estrena serà el dia 24 de febrer de 2022 a L'Auditori Enric Granados de Lleida.


David Esterri i Carrasquer (Lleida, 1970) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Lleida en l'especialitat de Història de l'Art i titulat superior en Música pel Conservatori Superior del Liceu de Barcelona en l'especialitat de Composició, amb premi extraordinari. Ha estat deixeble d’en Benet Casablancas i d’en Benjamin Davies.


Des de l'any 1997 és funcionari de la Generalitat de Catalunya com a professor de secundària. Imparteix les assignatures de música al Batxillerat artístic de l’Institut Màrius Torres de Lleida i és professor d’harmonia al Conservatori municipal de Lleida. Col·labora regularment com a conferenciant amb la Biblioteca Pública de Lleida. Anteriorment fou professor de violí a l'Aula de Música Tradicional de Lleida i altres escoles de música durant molts anys.


Com a compositor ha estrenat diverses obres de concert a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, als cicles musicals de la Udl, al Palau de la Música de Barcelona i inclús a Weimar i a Londres. Més d'una vintena d'aquestes obres, fruit de diversos encàrrecs, estan publicades per les editorials La mà de Guido i Brotons & Mercadal i algunes han guanyat premis i accèssits en concursos de composició.


El mateix David Esterri, ha treballat una versió per a quartet sol.


Més informació sobre el projecte aquí.Comments


bottom of page