top of page

SINOPSI

L’obertura per l’òpera “El barber de Sevilla” que el targarí Ramon Carnicer va escriure el 1818 va gaudir d’un gran èxit des del mateix dia de l’estrena. El mateix Rossini la va trobar excel·lent i va donar el vistiplau perquè es pogués tocar en substitució de la seva pròpia, fet que, sobretot durant el segle XIX, es va produir molt sovint. Una prova de l’enorme difusió que tingué l’obertura és la gran quantitat d’arranjaments que se’n va fer. En aquest concert tindrem l’oportunitat d’escoltar, per primera vegada en temps moderns, una transcripció de l’època per a quartet de corda.

 

Eduard Toldrà és un dels nostres grans músics. Durant la seva carrera fou violinista, compositor i director d’orquestra. El seu quartet “Vistes al mar”, guanyador del Premi Fundació Rabell el 1920, s’ha convertit en una obra emblemàtica de la música de cambra catalana. Cada un dels tres moviments està inspirat en un poema de Joan Maragall. Hi podrem escoltar un estil musical plenament noucentista, on la frescor de l’escriptura de Toldrà ens descriu l’espurneig i la brillantor mediterrànies que trobem als poemes de Maragall. 

 

A la segona part, el Quartet en La major op. 18 n. 5 de Beethoven, una obra plena de vigor i d’empenta, escrita prenent com a model el Quartet K464 del seu admirat Mozart.

FITXA ARTÍSTICA

    Quartet Teixidor

      Joan Espina, violí I

      Joan Marsol, violí II

      Jordi Armengol, viola

      Xavier Roig, cello

QT-VISTESalMAR.png
AGENDA
bottom of page