SINOPSI

Wolfgang Amadeus Mozart va saber absorbir tots els elements musicals de la seva època al mateix temps que girava la mirada als mestres del passat per aprendre'n tot el que li mostraven. Bona prova d'això és la instrumentació per a quartet de corda de fugues de El clave ben temperat de J.S.Bach d’on segur que hi va obtenir nombrosos coneixements sobre contrapunt.

El barceloní Ferran Cruixent és un dels compositors catalans més interpretats arreu del món. Compositor resident del Palau de la Música catalana la temporada 2022-2023, aquest Metavers I és una de les seves darreres obres, acabada el juny de 2022. Ens hi acompanyarà la veu del baríton Toni Marsol, la carrera del qual no para de créixer obtenint l’aplaudiment de públic i crítica.

Un dels grans compositors del segle XX, el rus Dmitri Xostakòvitx és autor d’un extensíssim catàleg d’obres on hi tenen molta rellevància els 15 quartets de corda. El sisè, estrenat el 1956, es tracta d’una composició en forma cíclica, és a dir, els mateixos elements rítmics i melòdics van apareixent en els quatre moviments, donant una gran consistència interna a l’obra.

FITXA ARTÍSTICA

   Toni Marsol, baríton 

   Quartet Teixidor

      Joan Espina, violí I

      Joan Marsol, violí II

      Jordi Armengol, viola

      Xavier Roig, cello

QT-METAVERS.png