top of page

SINOPSI

L’Art de la fuga és l’última obra que va escriure J.S. Bach (de fet, la va deixar inacabada) i és una constatació de tota la seva saviesa musical. Quan escoltem aquestes fugues, entenem perquè Bach es considerat el gran mestre del contrapunt. En tot moment aconsegueix que les quatre veus, sense deixar de formar part del conjunt, s’expressin individualment mentre dialoguen amb les altres.

 

El barceloní Ferran Cruixent és un dels compositors catalans més interpretats arreu del món. Compositor resident del Palau de la Música catalana la temporada 2022-2023, Metaverse I és una de les seves darreres obres, acabada el juny de 2022. Segons les seves mateixes paraules, l’obra “està inspirada en la necessitat de comprendre el món tecnològic virtual que ens envolta. Expressa la fascinació i la dependència que aquestes noves formes de comunicació comporten”. Ens hi acompanyarà la veu del baríton Toni Marsol, la carrera del qual no para de créixer obtenint l’aplaudiment de públic i crítica.

 

D’entre tota la producció de quartets d’Antonin Dvorák, el que ha obtingut més popularitat és sens dubte l’opus 96. Porta el sobrenom d’Americà perquè l’escriví l’estiu del 1893 als Estats Units, després del seu primer curs com a director del Conservatori de Nova York. En aquest quartet hi podrem copsar la gran inspiració melòdica de Dvorák, que des de la seva estrena ha captivat als públics de tots els països.

FITXA ARTÍSTICA

   Toni Marsol, baríton 

   Quartet Teixidor

      Joan Espina, violí I

      Joan Marsol, violí II

      Jordi Armengol, viola

      Xavier Roig, cello

QT-METAVERSE.png
AGENDA
bottom of page