top of page

SINOPSI

Josep Teixidor, nascut a Seròs, va escriure sis quartets de corda que constitueixen un exemple d’indubtable importància per a estudiar la implantació i el desenvolupament del gènere a l’Espanya de finals del segle XVIII. Hi utilitza procediments compositius dels grans mestres de l’època (Haydn, Boccherini, Brunetti) buscant sempre un llenguatge propi. El resultat són uns quartets brillants i d’una gran originalitat, escrits en un estil personal ben reconeixible i que val molt pena recuperar. 

 

Ramon Andreu Gené és professor del Conservatori de Lleida. Nascut a Tàrrega, l’any 2000 el seu Quatuor, concebut a mode de tríptic,  va obtenir el Primer Premi “Frederic Mompou” en el 21è Concurs de Composició de Joventuts Musicals de Barcelona. Sens dubte, serà una bona oportunitat per conèixer música escrita a les nostres terres. 

 

El segon quartet de Felix Mendelssohn, acabat als 18 anys, és una bona mostra del seu geni compositiu i del seu talent innat, a més d’un profund coneixement de les obres dels seus gran antecessors: Haydn, Mozart i Beethoven.

FITXA ARTÍSTICA

    Quartet Teixidor

      Joan Espina, violí I

      Joan Marsol, violí II

      Jordi Armengol, viola

      Xavier Roig, cello

QT-MENDELSSOHN18.png
AGENDA
bottom of page