top of page

Lieder Càmera presenta la seva última temporada

LIEDER CÀMERA....................................
El 24 de març el Cor Lieder Càmera de Sabadell treia la Nota de Premsa on anunciava que la temporada 2021-2022 serà la seva última.


Aquest era el comunicat:El cor Lieder Càmera de Sabadell fa pública la seva temporada de comiat i posa punt i final a una trajectòria de 32 anys.

Lieder Càmera s’avança als anuncis habituals de les grans programacions i presenta la seva temporada 2021-2022, que arrencarà la propera tardor amb tres concerts del programa a cappella “Essències”. Aquests concerts clouran una gira que començarà al maig del 2021 i visitarà set ciutats catalanes. El 2022 hi ha previstes diverses col·laboracions amb algunes de les millors orquestres del país, les quals duran el cor, novament, als principals escenaris de casa nostra. Aquestes col·laboracions simfòniques s’anunciaran oportunament quan els equipaments culturals corresponents facin les seves presentacions a la premsa.

Un cop acabada la temporada 2021-2022, el cor abandonarà els escenaris. Hi ha tres raons principals que han portat l’entitat a prendre aquesta decisió. El projecte actual mixt amateur-professional que tan bons resultats artístics està donant en els programes a cappella i que ha estat molt ben acollit a les programacions, no és sostenible econòmicament. En segon lloc, no s’ha trobat un relleu generacional que comparteixi l’esperit essencial de Lieder Càmera, un ideari que ha inspirat durant més de trenta anys un grup humà cohesionat, compromès i disposat a fer un treball a llarg termini, amb l’anhel de crear un so propi i desenvolupar una personalitat artística única.

Lieder Càmera, en la seva creació, es va inspirar en un model de cor amateur capaç d’afrontar repertoris d’alta exigència. En aquell moment, les oportunitats de professionalització dels bons cantants de cor eren molt escasses. Sortosament, Catalunya dona avui molta més sortida professional a aquest perfil, però això també dificulta nodrir cors com Lieder Càmera. Aquest fet és el reflex de l’inici d’una nova etapa històrica del cant coral al nostre país: la proliferació de noves formacions vocals professionals, una circumstància esperada que ha arribat per coronar la nostra rica tradició coral.

Els cantaires de Lieder Càmera han decidit que, un cop dissolt el cor, l’entitat segueixi vigent sota la direcció artística de Josep Vila i Casañas, fundador i actual director del cor. A ell correspondrà vetllar pel llegat de Lieder Càmera i decidir com es gestiona aquest llegat en el futur.

Lieder Càmera tanca així aquest viatge que l’ha dut a fer més de 500 concerts, diversos enregistraments discogràfics, així com produccions operístiques i espectacles de diferents formats a Catalunya, Espanya i l’estranger, i ho fa agraint la bona acollida del públic que sempre ha tingut, el suport que ha rebut de l’administració i d’institucions privades, i el reconeixement i oportunitats que li han brindat les programacions i el teixit cultural del país.

L’entitat celebra poder-se acomiadar en un excel·lent moment artístic, actuant a les principals sales de concert catalanes i en col·laboració amb formacions orquestrals i corals de primeríssim nivell.

Lieder Càmera té la ferma convicció d’haver contribuït a l’evolució del cant coral a Catalunya i desitja un bon futur a totes les agrupacions corals catalanes.


Enllaç a la font aquí.

Comments


bottom of page