top of page

"La flauta màgica" de W.A. Mozart a les decennals de Valls.

ROGER PADULLÉSAl llarg del 2021 la ciutat de Valls celebrarà les seves decenals. Dins el marc d'aquesta celebració el vallenc Roger Padullés ha liderat un equip per posar sobre l'escenari una Flauta Màgica de Km 0.

Així ho explica el diari "El Vallenc":

La Fundació de les Festes Decennals de Valls anuncia “La flauta màgica” de W. A. Mozart com un dels primers espectacles de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021. Es tracta d’una de les obres més conegudes del repertori clàssic i alhora d’una de les produccions pròpies que assumeix l’organització de l’esdeveniment. Es podrà veure i escoltar al Centre Cultural de Valls el febrer de 2021. L’adaptació de l’òpera tant pel que fa als textos com als talls musicals ha anat a càrrec del tenor vallenc Roger Padullés.

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls comencen a anunciar la seva programació en els teatres amb les produccions pròpies, les que requereixen més treball previ. La celebració no serà, doncs, només un aparador de propostes en gira sinó que també treballarà la creació artística de les arts escèniques i musicals que esdevindrà un altre dels focus d’atenció. En aquest primer cas comptarà, a més, amb el segell del territori vallenc ja que l’espectacle proposat, “Die Zauberflöte”, “La flauta màgica”, de W.A. Mozart ha estat adaptat per l’artista vallenc Roger Padullés.A banda de la seva faceta com a cantant líric que ha actuat en els cinc continents,Padullés ha escrit i dirigit diversos espectacles com “Händel. Eclipsi total”, “Emili Vendrell. La veu del poble”, “Dones d’òpera” amb el Cor Èulia de Valls, i “Sopa de la reina”, espectacle infantil per a la companyia holandesa Opera Dolebulja.

Amb escenes memorables com les dues àries de la Reina de la nit i amb moments emblemàtics de personatges com Tamino, Pamina, Papageno i Sarastro, la versió que s’oferirà a Valls és una adaptació de l’obra que ha escrit expressament el tenor vallenc per tal que els diàlegs, originalment en alemany, es puguin seguir a través de la figura d’un narrador. Això aportarà a l’espectacle un major dinamisme que en el format original. Padullés compartirà la direcció d’escena i la producció amb la també vallenca Bàrbara Flores, que ha treballat com ajudant de direcció al Teatro Español de Madrid o al Teatre Nacional de Catalunya. D’altra banda, el director musical serà Xavier Pastrana, qui amb la formació Ensemble O Vos Omnes, especialitzada en música antiga, ha aconseguit un reconeixement com a director d’un dels millors cors del país. Pastrana també ha conduït altres agrupacions com l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras i el Cor Lieder Càmera.

Podeu llegir la notícia sencera aquí.

Comments


bottom of page