top of page

Bernat Padrosa al Molt Personal de Catmúsica


Bernat Padrosa va ser el protagonista del Programa "Molt Personal" de Rosa Maria Bartrolí la primera setmana de setembre.


Padrosa planteja 5 llistes exquisides, organitzades magníficament per mostrar diferents aspectes de l'instrument i la seva interprestació.


En aquestes llistes, Padrosa fa paríceps als oients del seu grandíssim coneixament de l'intrument amb mostres, comparatives, i excel·lents explicacions.

En la primera llista de Bernat Padrosa per al "Molt personal", el guitarrista ens proposa un viatge pels instruments de corda pinçada. Sons immensos per introduir-nos en el món de la guitarra clàssica.


El protagonisme se l'emporta Julian Bream, guitarrista anglès de grans matisos, de grans timbres... "Una fantasia per a guitarra en do menor" de Ferran Sor és una peça perfecta per gaudir del virtuosisme de Julian Bream.Una de les tècniques més famoses que es fan en la guitarra és el trèmolo, tècnica que consisteix a tocar tres notes seguides. Una habilitat tècnica clau... Una de les peces de la 3a llista musical és "Sueño trémolo" de Francisco Tárrega, interpretat per Andrés Segovia.
El guitarrista Bernat Padrosa dedica la 4a llista per al "Molt personal" a Carles Trepat, guitarrista a qui admira com a músic i com a persona. Una de les motivacions de la carrera de Trepat és la transcripció i la reivindicació de la tradició catalana.

Una guitarra amb la qual té una connexió molt personal i que li permet interpretar les peces que considera de referència. Avui, els secrets de la guitarra de Bernat Padrosa al "Molt personal".


Comments


bottom of page