top of page

IGNASI CAMBRA, pianista

Nascut a Barcelona el 1989, va començar la seva formació pianística als 6 anys a l'Escola de Música de Barcelona, de la mà de Maria Lluïsa Alegre i Albert Atenelle. Als disset anys, quan estava a punt de començar la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses, va guanyar una beca que li va permetre anar a la Jacobs School of Music de la Universitat d’Indiana, on va cursar el grau de piano.

L’any 2011 i durant dos anys va formar part del reduït grup d’alumnes que integren el ToradzePiano Studio, tutelat pel mestre Alexander Toradze, fet que el va acostar a la figura d’un dels seus principals mentors: Valery Gergiev. El 2013 va ingressar a la que es considera la millor escola de música del món, la Juilliard School de Nova York, per realitzar un màster de piano amb Jerome Lowenthal i Matti Raekalio. Just acabats aquests estudis, 

el 2015, va tornar a Catalunya on va estar com a artista resident dins el programa Residències Musicals a La Pedrera. Aquell mateix any entra a formar part del projecte “Partitura” de promoció de joves talents musicals, liderat per la pianista Maria João Pires.

Ignasi Cambra ha tocat en escenaris tan prestigiosos com el Teatre Mariinski de Sant Petersburg, L'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, el Weill Recital Hall del Carnegie Hall de Nova York, el Kennedy Center de Washington DC, les Nacions Unides, el Hahn Hall de Santa Barbara i el Minato Mirai Hall de Yokohama, entre d’altres.

Ha format part de la programació de la Quinzena Musical de Sant Sebastià i de la Temporada d'Ibercamera -en ambdós casos sota la direcció de Valery Gergiev-, així com també de la Schubertiada de Vilabertran i del Festival Castell de Peralada. 

Entre els seus últims compromisos destaca el seu debut amb l’OBC a L’Auditori de Barcelona, interpretant el Concert de Mozart a dues mans amb Maria João Pires, el seu recital a l’Auditori de Girona, la seva participació al Festival de Santa Florentina o amb la Vancouver Symphony Orchestra dirigida per Salvador Brotons.  A finals del mes de març, oferirà un recital a l’Auditori de Saragossa.

PROPOSTES
AGENDA
L'Auditori
CDs

SONY CLASSICAL. feb-2022

SOLE RECORDINGS. Jul-2018

bottom of page