top of page

dg., 28 de gen.

|

Palau de la Músic Catalana

COR DE CAMBRA DEL PALAU | Una Shubertíada

Pendent publicar la programació

Registration is closed
See other events
COR DE CAMBRA DEL PALAU | Una Shubertíada
COR DE CAMBRA DEL PALAU | Una Shubertíada

Hora i ubicació

28 de gen. del 2024, 0:00

Palau de la Músic Catalana, C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona, Espanya

Sobre l'esdeveniment

>> Més informació aquí

PROGRAMA

Ja en temps de Schubert, les vetllades d’un grup d’artistes i amics del compositor vienès a casa de la família Sonnleithner, van ser anomenades Shubertíades. Allà es cantava, es recitava poesia, es creaven obres pictòriques...en un entorn artístic irrepetible, que volem espiar pel forat de la història. Alguns dels famosos lieder del compositor van néixer en col·laboració amb els poetes presents, i s’estrenaren moltes obres per a piano i cambra.

La curta i desgraciada vida de Schubert es sostenia en les amistat que el promovien i fins i tot l’allotjaven i mantenien. A més de l’amfitrió, company d’escola, eren assidus a les vetllades el seu amic inseparable Franz von Schobert, els poetes Mayrhofer, Grillparzer o Bauernfeld, que li serviren textos pels lieder, el corpulent baríton de l’òpera de Viena, Johann Michael Vogl, que va estrenar i divulgar la seva obra. També freqüentava les trobades el compositor Anselm Hüttenbrenner, amic de Beethoven, o els germans Lachner, organistes. El pintor Moritz von Schwind immortalitzà el moment en una litografia que recull l’animació de les sessions amb cantants i oients al voltant del piano de Schubert.

Aquest entorn ens serveix per escenificar una vetllada amb la música coral i liederística de Schubert, però també de Haydn, Beethoven o Rossini, que es cultivaven en la Viena de principis del segle XIX. Un espai únic on es troben música, teatre, poesia i pintura al voltant de la música del gran mestre de la cançó poètica.

FITXA ARTÍSTICA

Bernat Cot, actor

Jordi Armengol, piano

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

Xavier Puig, director

Anna Romaní, direcció escènica

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page