top of page

ENSEMBLE MÉRIDIEN BARCELONA

  • web-logo-hi
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

Dirigit per Elisabet Bataller des de la seva cració, l’any 2007, va néixer amb la volutat d’interpretar la música dels segles XVII i XVIII amb una mirada historicista, buscant amb els recursos del segle XX una aproximació a l’estil d’aquell temps. Des de llavors, l’Ensemble Méridien Barcelona ha dut a terme una destacable activitat concertística dins i fora d’Espanya, i ha recollit crítiques cada cop més entusiastes, mentre la seva proposta artística ha anat arribant a la maduresa.

 

Els membres d’Ensemble Méridien Barcelona assagen regularment amb l’objectiu d’explorar conjuntament nous repertoris i programes, garantitzant així un treball cuidadós i profund de cada programa. Els músics que l’intengren, formants en els millors centres de música antiga d’Europa, tenen tots una àmplia trajectòria internacional orquestral, cambrística i com a solistes, que en conjunt sobre l’escenari, creixen oferint un espectacle musical de gran qualitat.

 

Al llarg de la seva trajectòria, l’Ensemble Méridien Barcelona ha actuat en festivals i sales de concerts tant a nivell nacional com internacional. En l’àmbit nacional, destaquen el Palau de la Música Catalana, Auditori del Vendrell, Auditori del Vendrell, Festival de Música Antigua de Gijón, la Setmana de Música Antiga de Mataró, l’Auditori de “La Mercè” de Girona, la Basílica de Montserrat, el Festival de música sacra de Tenerife, el Festival ANTIQVA de la fundació La Caixa, el Festival de Música de Maó, Cicle Ars Longa i Auditori de Girona entre d’altres. A nivell internacional, a la Catedral de Céret, al Festival d’Ambronay, on fou grup resident el 2011 i el “Fabolous Fringe” del Festival de Música Antiga d’Utrech 2011, guanyador del Premi del Públic.

 

El conjunt ha publicat recentment el seu primer cd, A German soul, amb el segell “Brilliant Classics”.

PROJECTES
SI DOLCE È'L TORMENTO
bottom of page